Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Padokat cseréltünk a tóparton 2018-05-08

Az Öreg-tó partján az elhasználódott padokat cserélték ki a Városgazda munkatársai. Május 8-án hat új pad került ki a tópartra, a régieket pedig visszaszállították a Kft. telephelyére, ahol felújítják őket, majd új helyekre kerülnek ki a városba.
 

Szépül a város 2018-05-08

Nagyot nőttek a Városgazda palántái, ezért ma eljött az ideje, hogy színesebbé,  látványosabbá varázsolják a várost. A Kodály téren kezdtük kiültetni az egynyári virágokat -  rózsanádat, piros és zöld lombú édesburgonyákat, petúniákat, hamvaskákat, paprikavirágokat. A héten tovább folytatódik majd a növényültetés, mire elkészülünk, már közel 6 000 palánta fogja díszíteni a teret.
 

Megnövekedett mennyiségű hulladékot kell elszállítani a tavaszi lomtalanításban 2018-05-04

Félidejéhez érkezett az idei tavaszi lomtalanítás. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai jó ütemben haladnak a munkálatokkal, bár a kihelyezett hulladék mennyisége jóval meghaladja a korábbi évekre jellemző mértéket. Acsai Zoltán a cég ügyvezető igazgatója elmondta: - eddig minden körzetben jelentős hulladékmennyiség-növekedést tapasztaltak. Az első körzetben 20 tonnával, a másodikban 28 tonnával több kihelyezett használt holmit szállítottak el - utóbbi a duplája a tavaly elvitt tételnek, s a hármas körzetben is elmondható, hogy a korábbiakhoz képest jócskán megnőtt a hulladék mennyisége. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megengedett, háztartásonkénti 1 köbméternél jóval több hulladék került ki, de nehezíti az elszállítást az is, hogy a többszöri kérés ellenére a kihelyezett tárgyak között szerepelnek veszélyes hulladékok, ami plusz feladatot és kiadást jelent a cégnek. Emellett olyan területre is raktak ki szükségtelenné vált holmikat, amely már nem tartozik a városhoz, például a Naszályi útra. Kérjük, hogy a még hátralévő körzetek lakói ne tegyenek ki gumiabroncsot, veszélyes hulladékot az utcára! A megnövekedett hulladékmennyiség előreláthatólag nem okoz csúszásokat az előre meghirdetett elszállítási menetrendben.